1795330_1213952795285704_4972079529073032884_o

Nagrada „Humani podvig“ za Nadina Kevelja

OAuthException: (#200) Missing Permissions

Dana 17.12.2015. godine u okviru 5. sjednice V saziva Skupštine Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine dodijeljena su priznanja Crvenog križa Federacije BiH „Humani podvig“ za nesebično djelo kojim su u iznenadnim nesrećama spašeni životi i (ili) spriječene teže posljedice za pojedinca, grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za iskazanu solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć.

Među laureatima je i gdin. Nadin Kevelj, registrovani spasilac, predsjednik Upravnog odbora Gorske službe spašavanja – Stanica Mostar.
Nagrada „Humani podvig“ nedvojbeno predstavlja veliko priznanje lokalne zajednice pojedincu za njegov altruistički i dobrovoljni angažman na ispunjavanju jedinstvenog cilja: prevencija, spašavanje unesrećenih i zaštita njihove imovine.

Gdin. Nadin Kevelj je dugi niz godina učestvovao u gotovo svim akcijama Gorske službe spašavanja – Stanice Mostar. Aktivno i nesebično je pomagao ljudima u svim vremenskim uslovima: sniježne mećave, požari, poplave, akcije potraga, preventivnim akcijama, itd.

Gdin. Nadin Kevelj je učinio Gorsku sližbu spašavanja – Stanicu Mostar ponosnom na njen 50-i rođendan, te kao kolektiv ovom prilikom upućujemo izraze velike zahvalnosti i čestitke na dugogodišnjem radu i angažmanu i dodijeljenoj nagradi.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su naznačena zvjezdicom *